Ikigaijooga

OLEN Niina, vaimo ja äiti, jonka INTOHIMO ON jooga


Ikigai on japania ja tarkoittaa oman elämän tietä, intohimoa, joka vie sinua eteenpäin ja tuottaa sinulle mielihyvää. Sana ikigai
muodustuu sanoista "iki", "elämä" ja "gai", "olemisen tarkoitus" tai "omien toiveiden ja odotusten toteuttaminen".

Minun intohimoni on jooga ja siitä siis nimi. Itse aloitin joogan astangajoogalla Oulussa noin 20 vuotta sitten. Innostuin joogasta heti ensikosketuksella. Kuitenkin vasta myöhemmin lähdin kouluttautumaan alalle. Päädyin Hatha-joogaohjaajakoulutukseen ja sillä tiellä olen nyt. Ammatiltani olen fysioterapeutti ja tehnyt niitä töitä yli 15 vuotta, josta viimeiset vuodet kotikaupungissani Raahessa. Myös erikoistumisopintoja fysioterapian alalta on useampia. Vuosia sitten olen käynyt Ylab:n pilatesohjaajakoulutusta toiselle tasolle saakka. Kuitenkin intohimoni on joogassa ja sen filosofiassa. Olen myös vaimo ja kolmen lapsen äiti.

Vuonna (2019) kouluttauduin Rentoutusohjaajaksi sekä Ilmajoogaohjaajaksi.

Jooga tuo hyvää oloa keholle ja mielelle. Säännöllinen joogan harjoittaminen auttaa kehomieliyhteyden löytämistä ja palauttaa sinut tähän hetkeen. Haluan joogaohjauksellani tuoda tätä joogan hyvää oloa kaikille. Jooga rauhoittaa mieltä, rentouttaa hermostoa ja koko kehoa samalla antaen kehoon voimaa ja joustavuutta. 

"Jooga tuo hyvää oloa keholle ja mielelle. Säännöllinen harjoittaminen auttaa kehomieliyhteyden löytämistä."

Jooga on kokonaisvaltainen harjoittelumuoto. Joogan on todettu lievittävän kipuja  ja stressiä sekä alentavan verenpainetta. Myös unettomuuteen ja masennukseen voi saada helpotusta säännöllisellä joogaharjoittelulla.